Papua New Guinea Virgin Mountain 250g F

 
99,00 NOK  m/mva
Produktnr. 102028

Fra Kainantu, i det østlige høylandet går en humpete vei gjennom Aiyuradalen og opp til en ny dal som heter Nori Kori. Kaffen dyrkes på småbruk ca. 1600 meter over havet og plantetypen er stort sett Arusha og Typica. Et vanlig småbruk her er på omtrent 2 mål og har rundt 2.000 trær som vokser i skyggen av belgfrukttrær som Casuarina og Albizia.

Kaffen håndplukkes og innhøsting foregår fra mai til august. Bær og frø skilles mekanisk og bønnene settes til gjæring i to til tre dager før de vaskes og tørkes. Bekken brukes som vask og soltørking foregår på oppspente seil. En lokal entreprenør holder på å etablere en sentral mølle som etterhvert vil tilby å vaske og tørke kaffen mer effektivt, men enn så lenge er den behandlet på enkleste mulige måte og den byr på en god og spennede smaksopplevelse.

Vi vurderer den som en fyldig og godt balasert kaffe med en frisk fruktighet og en honningaktig sødme.